Szakértőink

A BiB E-KKV képzés mögött évtizedes nagyvállalati, egyetemi és tanácsadói múlttal rendelkező szakértőink állnak, akik egyedülálló kombinációját nyújtják a fejlesztés, innováció menedzsment, kereskedelem, menedzsment tanácsadás és HR tudásnak és tapasztalatnak. Mindezt Magyarországon elsőként egy közös online képzési rendszerben, élvezetes és motiváló stílusban, aktuális példákkal és a gyakorlati alkalmazás tippjeivel tárják egyszerre a nagyközönség elé.


Projektvezetőnk

Pál Kata, MBA üzletfejlesztési és innovációs vezető, előadó BIB Zrt.

Bemutatkozás

2019 júniusától a Budapest Institute of Banking Zrt. üzletfejlesztési és innovációs vezetője, ahol célja a hazai pénzügyi szektor kiemelt oktatási területeinek fejlesztése, új, innovatív képzési projektek vezetése és koordinálása. Kiemelt témái között szerepel az E-learning fejlesztés hazai (kkv) és nemzetközi szinten is – AI, Fintech-, a digitális transzformáció, illetve üzlet és stratégia célok meghatározása. Korábban Nemzetközi Üzletfejlesztési Menedzserként dolgozott a Bay Zoltán Kutatóközpont (ITM) alkalmazásában, ahol az intézet hazai és nemzetközi üzletfejlesztésének megalapozása az árbevétel növelése mellett a nemzetközi bilaterális diplomáciai kapcsolatok kiépítéséért is felelet. Ezt megelőzően a Magyar Nemzeti Kereskedőház (jelenleg HEPA) Ágazati, Technológia- és Tudástranszfer Igazgatóságának vezetőjeként a hazai kis- és középvállalkozások exportstratégájának fejlesztésében vállalt aktív szerepet. Szabadidejében konferenciákat moderál és szívesen foglalkozik társadalmi kérdésekkel: 7 éve alapítója és választott elnöke (2019/2020) a társadalmi szolidaritás elősegítésére létrejött Rotary Club Budapest-Center nevű jószolgálati klubnak.

Programvezetőnk

Személyi László partner, előadó, tréner, társadalomtudós, családapa Future-Now

Bemutatkozás

A Future-Now innovációs és technológiai tanácsadó vállalkozás partnere, a BiB E-KKV képzés vezetője, a The Future Shapers tagja. Másfél évtizedes üzleti elemzői és stratégiai múlttal és szociológus háttérrel rendelkezik, valamint dolgozott kisebb és nagyobb pénzintézeteknél és egy startupban is. Korábbi CRM, folyamatmenedzsment és üzleti architektúra tapasztalatai után 3 éve a jövőbiztos vállalat építése érdekli. Célja, hogy a vállalatok teret adjanak a felfedezésnek és kreativitásnak, és kihasználják az új technológiák nyújtotta előnyöket minden lehetséges területen. Három fantasztikus gyermek édesapja, és a Pro Scientia Aranyérem birtokosa.

Oktatóink

Ábel Anita tanácsadó, tréner, coach, mentor

Bemutatkozás

Közel két évtizedes banki - üzleti múlttal, közgazdász háttérrel rendelkezik. Multinacionális nagyvállalatoknál és a kkv szektorban értékesítési, termék- és folyamatmenedzsment, továbbá üzleti architektúra területeken dolgozott. Az utóbbi több, mint egy évtizedben a célja a vállalatok jelen- és jövőbiztos, fenntartható működésének támogatása, az emberek, a csapatok és a szervezetek fejlesztése - HR-esként, tanácsadóként, trénerként, coach-ként, mentorként. Hisz az egyensúlyban, a munkán kívüli szeretetteljes és egészséges életben.

Bakonyi Zoltán tanácsadó IFUA Horváth & Partners

Bemutatkozás

A stratégiai menedzsment szenior szakértője az IFUA Horváth & Partnersnél. Doktori fokozatát a Budapesti Corvinus Egyetemen szerezte, válságstratégia témakörben. Korábban dolgozott az MTA Közgazdaságtudományi Intézeténél, illetve a Tata Consultancy Services innovációs részlegénél Indiában. Szakterülete az adatalapú vállalatirányítás, mellyel kapcsolatos projekteket különböző iparágakban is sikerrel támogatott. Rendszeresen oktat és kutat e témákban.

Berczeli András partner Sprintform Kft., Digital Readiness Institute

Bemutatkozás

Vállalati vállalkozóból (intrapreneur) lett vállalkozó. A K&H Bank, majd az OTP Bank szakértője, ahol digitális termék- és szolgáltatásfejlesztési koordinációval foglalkozott 9 országban. A Fintech Meetup informális rendezvénysorozat társalapítója, amely a nemzetközi és hazai pénzügyi technológiai innováció platformjává vált. 2016-tól az OTP Bank leányvállalatának, az eBIZ pénzügyi és stratégiai vezetője. A bankcsoporton belül elsőként fejlesztettek egy felhőalapú zöldmezős terméket Scrum keretrendszerben, amelyet mára több mint 20 000 cég használ. 2017-ben a Forbes által összeállított 30 sikeres 30 alatti lista szereplője. Az OTP Bank Startup Programjának mentora. Agilis ismereteit gyakorlatban szerezte meg, de 2019-ben Londonban személyesen is tanult David Hickstől, az Agile Alliance alapítójától és más szenior agilis coachoktól, akik már több jelentős cég agilis transzformációját támogatták.

Berendi Judit Partner tanácsadó Nemzetközi Bankárképző Központ

Bemutatkozás

A Bankárképző partner tanácsadója, sok éves banki tapasztalattal és gyakorlattal rendelkezik a banki termékfejlesztés, finanszírozás, kockázatkezelés és work-out területen. Kiemelt szakmai területe a KKV-k működése és kockázatainak értékelése. Részt vett több, KKV-k fejlesztését célzó nemzetközi projektben. A tanácsadói feladatai mellett oktatói munkát is folytat, elsősorban a finanszírozási és kockázatkezelési területen.

Bodnárné Sándor Renáta LCA szakterület vezető Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft.

Bemutatkozás

A BAY kutatóintézet környezeti életciklus elemzés szakterület kutatója és csoportvezetője. Egyéb környezetvédelemmel, hulladékgazdálkodással kapcsolatos projektek mellett termékek, gyártások, folyamatok környezeti hatásait vizsgálja. A másfél évtizedes LCA (környezeti életciklus elemzés) terén elért speciális szoftveres elemzői tapasztalattal, magas színvonalú szolgáltatást nyújt vállalkozások tervezési, fejlesztési vagy tényleges gyártási folyamatainak elemzésében: karbon-lábnyom meghatározásban, környezeti védjegy (EPD) megszerzésében, stb.

Chrabák Péter körforgásos gazdaság kutatási szakterület vezető Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft.

Bemutatkozás

Chrabák Péter felsőfokú tanulmányait a Miskolci és a Debreceni Egyetemen végezte: előbbi képzésen okleveles környezetmérnök, utóbbin alkalmazott geoinformatikus mérnöki diplomát szerzett. Munkája hasznos kiegészítéseként minőségirányítási és projektmenedzsment területen szerzett képesítést. Jelenlegi munkája révén mélyreható ismeretekkel bír a hazai, valamint a nemzetközi hulladékgazdálkodásról, a fenntartható gazdaságról. Szakmai tapasztalatait és kapcsolatrendszerét is ennek mentén szerezte. Számára szakmai kihívást elsősorban a stratégiai döntéstámogatást elősegítő elemzések és vizsgálatok készítése jelenti.
Csaknem 20 éves munkatapasztalata során részt vett számos, főleg hulladékgazdálkodással kapcsolatos szakmai projektben, soknak a vezetését is ellátta. Ezen hazai és nemzetközi projektek nagyságrendje 100 millió Ft nagyságrendet jelentenek, melyek szakmai fókuszában a hulladékkeletkezés-megelőzése, a másodnyersanyagok hasznosítása, hulladékok begyűjtési rendszerek hatékonyságnövelése áll.

Debreczeni Csaba szenior elemző Danube Capital R&A Zrt.

Bemutatkozás

A Danube Capital R&A Zrt. szenior elemzője és az MKB Bank Nyrt. szenior tőkepiaci elemzője. Több, mint másfél évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkezik a tőke és részvénypiacok területén. Munkáját a legnagyobb hazai független befektetési szolgáltatónál kezdte, ahol befektetési tanácsadó, saját számlás kereskedő, opcióskereskedő volt. Ezután egy részben hazai tulajdonú társaságnál vezető privátbankár, majd egy hazai befektetési szolgáltatónál portfóliómenedzserként dolgozott. 2016 nyarától az MKB Bank Nyrt., majd 2019 nyarától a Danube Capital R&A Zrt. szenior elemzője is, ahol fő fókusza a részvénypiacok, nyilvános és privát társaságok értékelése, befektetési lehetőségek elemzése.

Dr. Szentmihályi Károly szenior tréner, coach, pszichológus

Bemutatkozás

Hivatásának érzi mások fejlesztését, tanítását. Hiszi, hogy életfeladatunk az, hogy minél többet kihozzunk magunkból és másokat is erre sarkalljunk. Munkája során arra törekszik, hogy a résztvevők elérjék a tudatosabb, magabiztosabb, felelősségteljesebb és rugalmasabb gondolkodást. Ebben a szemléletben tartja sales tréningjeit az alapszinttől a mesterfokig. Szakterületei közé tartozik még a helyzetfüggő és meggyőző kommunikáció oktatása is, valamint fontosnak tartja a személyes hatékonyság fejlesztését, különös hangsúlyt fektetve az érzelmi intelligencia- és a kreatívitás fejlesztésére. Dolgozott többek között a következő cégeknek: Auchan, Johnson&Johnson, K&H, Vodafone, Coca-Cola.

Dr. Virág Annamária ZeroKarbon projektvezető PANNON Pro Innovációs Kft.

Bemutatkozás

Környezetvédelmi szakjogász, közgazdász végzettséggel, a fenntartható élet és üzletvitel elkötelezett, békés harcosa. A fenntarthatóságot nem csak hirdeti, éli is. A PANNON Pro Kft. karbonlábnyom-számítással és karbonsemlegesítéssel foglalkozó, ZeroKarbon üzletágát fejleszti. A klímaváltozással szembeni harc kapcsán az együttműködés, összefogás szükségességében és erejében hisz. Jogászként az állami szerepvállalás, magánemberként a hétköznapi döntéseink tovagyűrűző hatásának felismerése, közgaszdászként pedig az üzleti szféra felelősségvállalásának fontossága áll gondolkodásának középpontjában.

Elek Sándor Alapító, CEO IDM-Systems Zrt.

Bemutatkozás

Villamosmérnöki és pénzügyi diplomával, valamint több, mint 25 éves ipari tapasztalattal rendelkezik, amely során szinte minden létező pozícióban feladatot kapott. Volt lehetősége multinacionális tervező részlegen és frissen alapított mérnökirodában szakmai munkát végezni, valamint több, mint 100 fős cégben ügyvezetőnek lenni. Pályafutása alatt számos iparág rengeteg problémájával, kihívásával szembesült, mindig a partnerek számára leghatékonyabb megoldás kialakításáért küzdött. Jelenlegi mérnökcsapatával elkötelezett híve az ipar megújításának, a magyar és európai versenyképesség visszaszerzésének, a digitális gyári megoldásokon és integrált gépfejlesztéseken keresztül. Vallja, hogy három közel felnőtt gyerek édesapjaként, az ipar átalakulása nagy meglepetéseket már nem okozhat számára.

Endrődi-Kovács Viktória Kutató és projektmenedzser Corvinus BIK

Bemutatkozás

Budapesti Corvinus Egyetemen diplomázott közgazdászként, majd szerezte meg közgazdasági PhD fokozatát. Jelenleg a Világgazdasági Intézet teljes állású adjunktusa. Kutatási területei: Nyugat-Balkán, közvetlen külföldi beruházások (FDI), globális értékláncok (GVC), nemzeti és vállalati versenyképesség, valamint KKV szektor fejlesztése. Ezen témákban több könyv, könyvfejezet és folyóiratcikk szerzője, társszerzője. Magyar és angol nyelven publikál. Rendszeresen vesz részt hazai és nemzetközi konferenciákon, magyarul és angolul ad órákat. A BIK kutató munkatársa és projektmenedzsere.

Fábián Gergely Iparpolitikáért felelős államtitkár

Bemutatkozás

Vezérigazgató
Budapest Institute of Banking

Fábián Gergely 2017-2022 szeptembere között a Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatója, a Pénzügyi rendszer elemzéséért és statisztikáért felelős terület vezetője. 2009-ben elemzőként kezdte pályafutását a Bankban pénzügyi stabilitási területen, ahol 2012-től az elemzési csapat irányítója, majd 2015-től a pénzügyi rendszer elemzése terület igazgatója. 2017 és 2022 szeptembere között a Budapest Institute of Banking (BIB) vezérigazgatója. A hazai szaksajtóban rendszeresen publikál, legfontosabb kutatási területei a pénzügyi stabilitás, a bankok működése, versenyképessége és az ingatlanpiaci folyamatok stabilitási vonatkozásai.

2021 januárjában Popovics-díjjal tüntették ki kiemelkedő munkájáért. 2022. december 7-e óta iparpolitikáért felelős államtitkár.

Gondos Kitti Reputation Manager Everguest

Bemutatkozás

Kitti, az Everguest Reputation Managere több, mint 10 éves szállodai szakmai múlttal rendelkezik. Tapasztalatait külföldön és itthon egyaránt, nemzetközi szállodaláncoknál szerezte, ezzel megalapozva azt a szakmai tudást, amivel elkötelezetten segíteni tudja a hazai és nemzetközi szállodákat. Reputation Managerként fontos számára, hogy a szállodák felismerjék és kihasználják a vendégvéleményekben rejlő lehetőségeket, valamint, hogy minél magasabb és professzionálisabb szinten kezeljék azokat. Hisz abban, hogy a szálloda sikerességét nem csak a számok, hanem a dolgozók és a vendégek élménye is meghatározza.

Horváth Balázs Co-Founder OD & IT Solutions

Bemutatkozás

Húsz éve információbiztonsági területen dolgozó szakértő, tanácsadó és C szintű menedzser. Tapasztalatait a szakmai pályafutása alatt végrehajtott közel 250-300 sikeres kiemelt stratégiai jelentőségű és nagy volumenű információbiztonsági projektek vezetőjeként, szervezetek vezetőjeként és szakértőként szerezte. IPMA B okleveles projektmenedzser, és ISO 27001 lead auditor nemzetközi minősítésekkel rendelkezik, számos informatikai/információbiztonsági területi képesítés mellett. Munkái során megbízói bizalma, az innovatív ötletek bevezetése, illetve a projekt megvalósítása során a megbízókkal és a munkatársakkal közösen megélt siker motiválja. Ehhez kitartást a több évtizedes sportmúltja, valamint kikapcsolódást a családja és a vitorlázás nyújtja.

Málnay Barnabás üzletfejlesztő & partner EIT Digital & SmartWare.tech

Bemutatkozás

A digitális innovációval és nemzetközi üzletfejlesztéssel foglalkozó pán-európai EIT Digital üzletfejlesztője, valamint a hardver és IoT startupokra szakosodott Smartware.Tech magvető kockázati tőkealap partnere. Korábban a korai fázisú startupoknak befektetést és tanácsot adó WS Cofounder partnere, az OTP-DayOne Csoport részeként működő AVEC Startup Akcelerátor üzletfejlesztési igazgatója és a Mobilitás és Multimédia Klaszter operatív vezetője volt, ezeket megelőzően a Magyar Telekom innovációs laborja, a Kitchen Budapest külkapcsolati és fejlesztési igazgatója, illetve szenior tanácsadó a Magyar Telekom Innovációs és Üzletfejlesztési Igazgatóságán. Tanulmányait az ELTE-n, a Közép-európai Egyetemen, és a kaliforniai Stanford Egyetemen végezte, mely utóbbinak több oktatási programjában is dolgozott óraadóként.

Misóka Laura Chief Operating Officer Everguest

Bemutatkozás

Laura, az Everguest Chief Operating Officere, Budapesttől Amsterdamon át New Yorkig, a világ külön pontjain szerzett hotel management tapasztalatot, és eltökélt a szállodákban rejlő lehetőségek kiaknázásával kapcsolatban. Személyes motivációi közé tartozik, hogy az Everguest valóban testreszabott és hatékonyságnövelő szolgáltatást nyújtson az egész szállodaipar számára, és alapjaiban véve meghatározza a jövő szálloda managementjének alakulását – Magyarországon- és globálisan is.

Nagy Sándor Gyula Igazgató Corvinus BIK

Bemutatkozás

A Budapesti Corvinus Egyetemen szerzett PhD fokozatot, később ott habilitált; jelenleg is az egyetem Világgazdasági Intézetének docense. 2015 óta a Külügyi és Külgazdasági Intézet vezető kutatója, 2018 júliusa óta az Intézet igazgatóhelyettese. Főbb kutatási területei: Latin-Amerika és Spanyolország, valamint a globális, regionális és európai integrációs folyamatok. Több könyv társszerzője, emellett számos magyar és idegen nyelvű tudományos cikk és műhelytanulmány szerzője vagy társszerzője. Több nyelven is oktat. A BIK alapítója és igazgatója.

Németh Viktória Szenior makrogazdasági elemző Danube Capital R&A Zrt.

Bemutatkozás

Szenior makrogazdasági elemző a Danube Capital Zrt-nél, amely az MKB Bank Nyrt. stratégiai és elemzési csapatából alakult elemzési központ. Egy évtizedes gazdasági elemzői és stratégiai múlttal, illetve nemzetközi kapcsolatok elemzői háttérrel rendelkezik. Korábban a Magyar Nemzeti Bankban és a Nemzetgazdasági Minisztériumban dolgozott elemzőként, felsővezetők mellett illetve a Monetáris Tanács szakmai titkára volt. Diplomáját a Budapesti Corvinus Egyetemen szerezte nemzetközi kapcsolatok és politikai elemzés szakirányon. Jelenleg a Pécsi Tudományegyetem és a Pallas Athéné Alapítványok geopolitikai doktori iskolájának doktorandusza. Fő kutatási területei a viselkedési közgazdaságtan és a zöldgazdaság.

Szabó Norbert CTO (Chief Technology Officer) Bit Different Kft.

Bemutatkozás

Eredetileg szoftverfejlesztő, gyakorlatilag menedzser. Atipikus informatikusként a technológiára nem hobbiként vagy végcélként, hanem eszközként tekint, de jól beszéli az emberi nyelvet is: IT diplomáján túl, színészként is végzett. Gyorsan megérti az ügyfelek igényét, technikai tudása révén azonnal látja hol lehet az üzleti folyamatokat egyszerűsíteni, automatizálni, gyorsítani. Építőiparral 5 éve foglalkozik - a myPlan.cloud fejlesztése során betekintést nyert a szakma problémáiba és kidolgozta a megoldásokat is. Hobbiprojektként kvantitatív módszerekkel tőzsdét elemez, egyébként síel és utazik.

Szekér Zoltán Founder-CEO OD&IT Solutions

Bemutatkozás

Stratégiaalkotás, logisztika, pénzügyi, C-level interim menedzsment és Hr területeken szerzett tapasztalatait kis és középvállalatoknál tudta sikerrel kamatoztatni, amikor üzleti folyamatok átalakítása, generációváltás, vagy digitalizálódás került a fókuszba. Itthon és külföldön is szerzett tapasztalatokból szerzett elismeréseket és díjakat. A stratégiaalkotáshoz az inspirációt a vitorlázásból meríti, mely nyolcéves kora óta meghatározó szerepet tölt be az életében.

Szőcs Árpád tréner, kutató, CEO mProve Solutions

Bemutatkozás

Közel húsz éve foglalkozik vállalkozásfejlesztéssel. Diplomáit a BCE-n és a BME-n szerezte, ahol jelenleg is doktori kutatást folytat a digitális oktatási stratup-ok üzleti modelljei kapcsán. A digitális eszközök elkötelezett evangelistája, ugyanakkor két gyermek édesapjaként az online világ veszélyeit is figyelemmel kíséri.

Veisz Ákos elnök-vezérigazgató Danube Capital R&A Zrt.

Bemutatkozás

A Danube Capital R&A Zrt. elnök-vezérigazgatója. Széleskörű tapasztalattal rendelkezik stratégiai és elemzési területen. Korábban az MKB Bankban tanácsadó, majd a Stratégia és Elemzés igazgató, illetve később ügyvezető igazgatói pozíciót töltött be. Ezt megelőzően Magyarország Washingtoni Nagykövetségén pénzügyi és gazdaságpolitikai ügyekért felelős diplomata volt; valamint a Pénzügyminisztériumban pénzügyi elemzői, illetve a Miniszterelnökségen közgazdasági elemzői pozícióban dolgozott. Közgazdász diplomáját a Budapesti Corvinus Egyetem Közgazdaságtudományi Karán, Pénzügy szakon szerezte.

Weibel Balázs Cubilog Kft ügyvezető

Bemutatkozás

Informatikai végzettséggel és tapasztalattal, a Cubilog Kft ügyvezetőjeként az ipar és az agrár szektorok digitalizációs, ipar 4.0 kihívásaira fejleszt innovatív megoldásokat. Hisz a digitalizáció pozitív hatásában, amely mérettől függetlenül minden vállalat működését segítheti, ezzel nagyban hozzájárul a hatékony és fenntartható működésükhöz.

Evolúció program

Együttműködő partnereink

Bay Zoltán
BiB
Brancs
CED
Danube Capital
Ernst & Young
Future Now
Glósz és Társa
Hiventures
IFKA
Markcon Informatikai Kft.
Nexius Learning
OD&IT Solutions
PP Konferenciaközpont
Seed