2020.12.10

Webjogsi.hu

Sikerének titka a technológiai trendek felismerése

bib-ekkv-webjogsi.png

 

Sikerének titka a technológiai trendek felismerése

     -  Papírmentesség

     -  On-line, on-line tréning

     -  Okostelefonok

 

A webjogsi.hu a Nemzeti Közlekedési Hatóság által akkreditált e-learning KRESZ tananyaghoz való hozzáférési és teljesítési felület. Lényege, hogy a hagyományos KRESZ oktatás helyett a jogosítványt szerezni kívánó személy dönthet úgy, hogy fizet az e-learning tananyaghoz való hozzáférésért, regisztrál a weboldalon, elsajátítja ugyanazt a tananyagot, amivel társai iskolai keretek közt ismerkednek meg, ezek után kitölti a szintmérő teszteket, majd ezek sikeressége esetén beiratkozik KRESZ vizsgát tenni. Az e-learning tananyagot E-Educatio Információtechnológia Zrt. hozta létre.

 

A digitalizált szolgáltatás a gyakorlatban

Az autósiskola, - miután az ügyfél kifizeti a tananyaghoz való hozzáférés árát - regisztrál a webjogsi rendszerébe. Ezt követi az ügyfél regisztrációja, és kezdődhet az oktatás.

 

A tananyag több panelből áll (elsősegély, az autó szerkezete, közlekedési táblák stb.) ezek végén vizsga található, ami kompatibilis a majdani vizsga kérdéseivel. (Vagyis amely kérdésekkel találkozunk a webjogsi felületén, pontosan azok fognak szembe jönni a vizsgán is.) Minden egyes panel tartalmaz köztes teszteket is, amelyek bármikor újra kitölthetőek. A felület minden esetben megjegyzi, hogy az ügyfél hol tart a folyamatban, így ha a panel közepén megszakítjuk a tanulást, mindig onnan folytathatjuk, ahol abbahagytuk. A tananyag maga szöveges és kép alapú, illetve a számítógépnek hála tartalmaz animációkat is (pl. a holtterek és az azok okozta problémák bemutatására), valamint 3D-s szituációs gyakorlatokat. Amennyiben teljesítjük minden panel záró tesztjét, jön egy összesített teszt, amelynek sikeressége estén a webjogsi felülete igazolja, hogy sikerült a vizsga, és jelentkezhetünk a hatósági KRESZ vizsgára.

 

Erőforrások, ráfordítások, befektetett energia

A programot az E-Educatio Információtechnológia Zrt. informatikusai hozták létre 2014.-ben ,öt főt jegyez, ebből egy vezető. Az utolsó pénzügyi beszámoló alapján (2018.12.31.) a jegyzett tőkéje 5.000.000 forint, nettó árbevétele 279.133.000 forint.

 

Képzés során példaként alkalmazható sikerek, hasznos tanulságok

Az oktatás digitalizációja, a webjogsi által létrehozott megoldás nagyon széles körben alkalmazható, ahol a vállalat oktatással foglalkozik és tananyagot kíván online felületen hozzáférhetővé tenni. Az e-learning egy olyan megoldás, melyet a ma generációjának találtak ki. Felmérések alapján a digitalizált KRESZ oktatás egyre szélesebb körben terjed el, ma már minden negyedik tanuló ezt választja, ráadásul vizsgaeredményesség szempontjából is pozitív képet mutat.

A tartalmi szerkezet abból áll, hogy a cég az eleve létező KRESZ tananyagot a digitalizált felület/fogyasztók digitalizációval kapcsolatos igényeinek megfelelően öntötte az E-Educatio e-learning formába; ennek teljesítését biztosítja a Webjogsi. Az e-learning (és online tanulás) létrehozásának eredménye lett, hogy

    -  úgy osztották fel tematikusan (panelekre) a tananyagot, hogy megfeleljen az önálló tanulási sebességnek

    -  a programot úgy alakították ki, hogy megjegyezze, hol tartunk a folyamatban

    -  interaktív lett, sok benne a bemutató animáció és a szituációs gyakorlat (eleve csak elfogadható mennyiségű szöveget közöl és sok benne a képi tartalom)

    -  felépítése, kérdései az eleve online futó KRESZ vizsga kérdéseivel kompatibilisek lettek

    -  kényelmes lett, költséghatékony és rugalmas a felülete

 

Forrás: Esettanulmány letöltése

Evolúció program

Együttműködő partnereink

Bay Zoltán
BiB
Brancs
CED
Danube Capital
Ernst & Young
Future Now
Glósz és Társa
Hiventures
IFKA
Markcon Informatikai Kft.
Nexius Learning
OD&IT Solutions
PP Konferenciaközpont
Seed