2022.01.03

Sajtóközlemény - új modul

Megjelent a díjmentes EKKV e-learning legújabb modulja, A fenntartható vállalkozás

A díjmentes EKKV program új modullal bővült A fenntartható vállalkozás címmel, a Bay Zoltán Kutatóközpont együttműködésével. Ezzel a legátfogóbb vállalkozásokat segítő oktatási program már fenntarthatóság témában is segítséget nyújt a digitalizáció, az innováció, valamint a generációváltás mellett. A modul az első olyan online elérhető, átfogó képet nyújtó képzés, mely választ ad arra, hogy milyen lehetőségeket és veszélyeket jelent a klímaváltozás elleni és a fenntartható működésért folytatott küzdelem a vállalkozások, köztük a kisebb vállalkozások számára.

Az EKKV program 2020. decemberében indult útnak azzal a céllal, hogy gyakorlatias tudást adjon a vállalkozásoknak, segítse őket fejlődésükben és hogy megbirkózzanak olyan kihívásokkal, mint a digitalizáció vagy éppen a generációváltás. Az ingyenesen elérhető programot eddig több mint 1200 vállalkozó használta, a regisztrációk száma pedig elérte a négyezret.

 A Bay Zoltán Kutatóközponttal létrehozott modul hiánypótló, és szinte minden vállalkozás számára hasznos és fontos tananyagot kínál. Az elkészült anyaggal a célunk, hogy egyrészt minél több KKV gondolkodásmódját tudjuk a fenntarthatóság irányába terelni, másrészt gyakorlatban hasznosítható tudáshoz jussanak, segítve ezzel mindennapi működésüket és alkalmazkodásukat a jövő kihívásaihoz.

Kiváló szakértők és vállalkozók segítenek a fenntarthatóság útvesztőjében kiigazodni, érthetővé tenni a téma kulcsfogalmait, mint például életciklus-szemlélet, körforgásos gazdaság, ökodizájn, valamint ESG. Olyan lehetőségeket mutatnak meg, melyekkel a vezetők zöldebbé tehetik a vállalkozásukat. A fenntarthatóság háttere mellett segítséget nyújtunk a pályázat-finanszírozási lehetőségekkel kapcsolatban, valamint bemutatjuk az ESG szempontrendszert és a támogató intézményeket.

 A hazai jó gyakorlatok és példák bemutatásával pedig inspirálni szeretnénk a vállalkozásokat, hogy milyen üzleti eredmények érhetők el a fenntarthatóság és a zöld működés segítségével, és segíteni a hosszútávú fejlesztési tervek kialakítását. Az elkészült e-learninggel célunk, hogy a vállalkozások és a társadalom számára is értéket teremtsünk!

A moduláris felépítésű, jól tagolt tudástárból a résztvevő vállalkozó saját tempójában képezheti magát. Átfogó betekintést nyújt több, sikeres generációváltást, digitalizációt és fenntartható célokat megvalósító vállalat működésébe esettanulmányokkal és személyes interjúkkal. A projektről bővebb információt a http://www.ekkv.hu oldalon olvashatnak.

Grasselli Norbert, a Bay Zoltán Kutatóközpont ügyvezető igazgatója elmondta, hogy „a Bay Zoltán mint ipari kutatóintézet több vállalkozással együttműködve évek óta végez kutatásokat a körforgásos gazdaság és a fenntarthatóság témájában. Nagyon örülünk, hogy a Budapest Institute of Banking-gel közösen meg tudtuk valósítani ezt a képzést, amely online formában lehetővé teszi még több vállalkozásnak, hogy becsatlakozzanak ebbe.”

„A jövő zöld és digitális. Korábban az EKKV már publikált számos tananyagot a digitalizációval kapcsolatban. Nagy örömünkre szolgál, hogy most a zöld témában is készíthettünk egy átfogó modult. A fenntartható vállalkozás egy olyan tananyag, amelyet minden vállalkozásnak érdemes megnéznie, legyen az egy ipari beszállító vagy egy kávézó: nem csak társadalmi értéket, hanem üzleti értéket is teremthetnek belőle” – nyilatkozta Fábián Gergely, a BiB Zrt. vezérigazgatója.

Evolúció program

Együttműködő partnereink

Bay Zoltán
BiB
Brancs
CED
Danube Capital
Ernst & Young
Future Now
Glósz és Társa
Hiventures
IFKA
Markcon Informatikai Kft.
Nexius Learning
OD&IT Solutions
PP Konferenciaközpont
Seed