2021.02.05

Interjú Márkus Tiborral TECHNOSAM Kft. ügyvezető igazgatójával

A BIB EKKV csapatának kiemelt fontosággal bír az e-learning eljuttatása a határon túli magyar vállalkozások számára is. 

 

 

Határontúli magyarok az EKKV kurzusról.png

A BIB EKKV csapatának kiemelt fontosággal bír az e-learning eljuttatása a határon túli magyar vállalkozások számára is. Nagy örömünkre szolgál, hogy ez  a gyakorlatban is egyre inkább megvalósul és egyre több határon túli honfitársunkat köszönthetjük a résztvevők között.

Az egyik felhasználóval - Márkos Tiborral - szatmárnémetiből készítettünk egy rövid interjút, melynek kivonatát az alábbiakban olvashatják.

Honnan hallott az ekkv e-learning lehetőségéről, és hogyan találtál rá az e-learningre?

- A CED irodától - Veres Norberttől- értesült a ekkv e-learning-ről.

Miért kezdte el az e-learninget? Melyik modult kezdte el?

- Felismerte, hogy ahhoz, hogy a cége fejlődjön, először magát kell képeznie és ez a változás fog begyűrűzni a vállalkozásba is. Az üzleti innováció modullal kezdte a tanulást, mert az a legtesthezálóbb.

A teljes tananyag alapján mely modulok a legérdekfeszítőbbek? Hogyan tervezi hasznosítani a program által nyújtott tudást, ismereteket és tananyagot?

- Az üzleti innovációval kezdi, de a digitalizáció és a változásmenedzsment is fontos számára, így ezeket is biztosan elkezdi majd. Téma náluk a vezetés átadása is, illetve a kommunikációs modult is nagyon fontosnak tartja, hiszen a kommunikáció mindennek az alapja. Életkorban elég diverzifikált a vállalkozás, van 18 éves munkavállalójuk is, de olyan is aki most ment nyugdíjba.

Hány éve vállalkozó és milyen szektorban?

- 1997 óta vállalkozó, ekkor alapították 2 másik társával a Technosam Kft.-t. A cég automatizálással foglalkozik az iparban, a mezőgazdaságban és a vízi infrastruktúrában, valamint az alkalmazott informatika, robotika, SCADA rendszerek területén tevékenykedik.

Melyik országban/városban él?

- Románia, Szatmárnémeti.

Mely modulokba nézett bele, végigcsinálta-e és miért (nem), van-e összehasonlítási alapja?

-  Az üzleti innováció modullal fog kezdeni, és mindegyik modult tervezi elvégezni, mert mind fontos és aktuális számára.

Mit üzenne más vállalkozóknak, miért kezdjék el az e-learninget?

- Ez a tananyag egy nagyon jó lehetőség a határon túli magyarok számára, mellyel előnyre tehetnek szert román versenytársaikkal szemben. A helyi kkv kultúra nem olyan fejlett, mint Magyarországon, de ez az e-learning egy nagyon jó kiugrási lehetőség lehet. Fontos a világ változásaival haladni, illetve az új technológiára átállni, ez a tananyag pedig ebben segíthet.

 

2021.02.05.

Márkos Tibor - Ügyvezető igazgató

TECHNOSAM Kft.
www. technosam.ro

Evolúció program

Együttműködő partnereink

Bay Zoltán
BiB
Brancs
CED
Danube Capital
Ernst & Young
Future Now
Glósz és Társa
Hiventures
IFKA
Markcon Informatikai Kft.
Nexius Learning
OD&IT Solutions
PP Konferenciaközpont
Seed