2022.04.28

ESG képző központtá vált a BIB

A Budapest Institute of Banking Zrt. csapataként kiemelt feladatként tekintünk a fenntarthatósággal kapcsolatos képzések meghirdetésére

 

A pénzügyi közvetítőrendszer számára két éve biztosítunk fenntarthatóságról szóló képzéseket – elég csak a Képesített zöld pénzügyek szakértő vagy az ESG Tanácsadó képzéseinket említeni – a KKV szektor számára pedig 2021 decembere óta díjmentesen elérhető a Fenntartható vállalkozás megnevezésű e-learning anyagunk.

 

A gazdasági szereplőktől egyre inkább elvárt a fenntarthatósági szempontok érvényesítése, illetve a fogyasztók és a munkavállalók is egyre nagyobb nyomást helyeznek a vállalkozásokra a fenntartható fejlődést elősegítve. A vállalkozások számára éppen ezért a fenntarthatóság rövid távon már nem jelent valódi versenyelőnyt – sokkal inkább alapvető elvárásként fogalmazódik meg. Mindez pedig átalakuláshoz vezet a vállalkozások tervezési és jelentéstételi rendszerében, valamint a döntéshozatali gyakorlatban.

 

Örömmel jelentjük be, hogy 2022 tavaszán elnyertünk a BÉT akkreditációját, így a KKV szektor egyik ESG képző központjává váltunk!

 

Célunk, hogy hozzájáruljunk a vállalatok fenntartható fejlődési céljaihoz, felkészítsük őket az ESG-kihívásokra és olyan ESG-érettségét támogató képzést biztosítsunk az érintetteknek, amely segítséget ad a témakörben való kiigazodáshoz.

 

A kurzus összeállítása során arra törekedtünk, hogy minél több tudást adjunk át, figyelembe véve a vállalati vezetők elfoglalt mindennapjait. Éppen ezért az 5×45 perces képzésünk elméleti és gyakorlati képzési elemeket is felvonultatva segíti a résztvevőket az alábbi témákban:

 

  • milyen elvárásokat támaszt velük szemben az ESG értékelés
  • ESG-kihívások
  • ESG-jogszabályok és ajánlások
  • a vállalati ESG-adaptációs lépések
  • hazai és nemzetközi ESG-trendek megismertetése
  • vállalati ESG-adaptációs kompetenciák megerősítése

 

Képzésünkön első kézből kaphatnak információt a fenntarthatóság témájának MNB-szakértőitől, Gyura Gábortól és Tapaszti Attilától.

 

Várjuk szeretettel a képzéseinken!

Evolúció program

Együttműködő partnereink

Bay Zoltán
BiB
Brancs
CED
Danube Capital
Ernst & Young
Future Now
Glósz és Társa
Hiventures
IFKA
Markcon Informatikai Kft.
Nexius Learning
OD&IT Solutions
PP Konferenciaközpont
Seed